Okvirjanje

LETVE ZA OKVIRJANJE

Oblike lesa in barve nudijo svojstven zaključek umetniškemu delu, ki ga okvirja. Od preprostosti do razkošja, vse to vam odkriva naša kolekcija lesenih okvirjev. Dovolite nam, da s široko ponudbo in strokovnim svetovanjem iz vaše slike naredimo popolnejšo. Nekatere slike na platnu lahko tudi zgolj napnemo na podokvirje.

letve_primer   letve_masina

 

PRENESI KATALOG LETVIC

RAZREZ PASPARTUJEV

Pri okvirjanju je poleg skrbne izbire okvirja, pomembno posvetiti pozornost tudi paspartuju, saj lahko bistveno spremeni končno podobo slike. Seveda pa vaše slike predvsem ščiti, saj naredi distanco med sliko in steklom.

Bi želeli uresničiti posebne ideje? Računalniško voden stroj (CNC) za izrez paspartujev nam omogoča izdelavo paspartujev s številnimi izrezi poljubnih oblik po skupnem dogovoru ali vaši predlogi. Pomembna prednost je hitrost saj izdelava ni več zamudna, s tem pa tudi cena ostane sprejemljiva.

paspartuji_primer paspartuji_masina

 

 

STEKLA 

Kadar želite okviriti fotografijo naredite to na pravi način. Poleg izbire pravega okvirja ter paspartuja je enako pomemben izbor prave vrste stekla. Glejte vaše slike namesto odsevov. Da bi v vaši sliki lahko uživali dolgotrajno je pomembno, da izberete tudi pravo stekloUV zaščitno, prozorno, navadno, mat ali pleksi? Izberite primerno glede na izgled in vrednost umetniškega dela ter prostor v katerem se nahaja.

 

KAŠIRANJE IN PLASTIFICIRANJE

Kaširanje je proces lepljenja materialov na različne podlage, hladno – pod pritiskom ali toplotno. Uporablja se za dela večjih dimenzij ali izdelana dela na tanjših materialih, saj tako preprečimo gubanje.

Plastificiranje je postopek nanašanja prozorne zaščitne folije na površino fotografije. Folije imajo različne vizualne in mehanske učinke na slike, tako poznamo sijajne, matirane, polmatirane. Plastificirna folija nudi mehansko zaščito vaših fotografij pred umazanijo, poškodbami, vplivi UV ter s tem podaljša njeno življenjsko dobo, lahko tudi trajnost barv.

kasiranje_masina


© 2015